1. HASZNOS WEBOLDAL – JOGSZABÁLYTÁR

Gyakran előfordul, hogy az irodán kívül van szükségünk egy adott jogszabályra. Ilyenkor az okos telefonról is elérhető Nemzeti Jogszabálytárt szoktuk használni. A Nemzeti Jogszabálytár aktuálisan tartalmazza a hatályos jogszabályokat.

A jogszabálytár itt érhető el INGYENESEN: https://kereses.magyarorszag.hu/jogszabalykereso

2. HASZNOS WEBOLDAL – ELEKTRONIKUS CÉGKIVONAT

Az E-cégjegyzék 2008. január 1-től ingyenesen biztosítja egyes cégadatok online módon történő megismerhetőségét. A keresés cégjegyzékszám, adószám vagy cégnév alapján egyaránt történhet.
Az E-cégjegyzéket hetente egyszer frissíti a szolgáltató, így az abban megjelent adatok viszonylagosan frissnek mondhatók.
Az E-cégjegyzékből az is kiderül, ha egy cég ellen felszámolást-, vagy végelszámolást kezdeményeztek, esetleg NAV végrehajtás van ellene.
Az elektronikus cégkivonat itt érhető el INGYENESEN: https://www.e-cegjegyzek.hu/index.html

3. HASZNOS WEBOLDAL – GÉPJÁRMŰ KERESŐ

Amennyiben egy ügyfél autóvásárlás előtt kér jogi tanácsot tőlünk, minden esetben ellenőrizni szoktuk a gépjárművet az interneten is elérhető nyilvántartásban. A rendszám megadásával tájékoztató jellegű gépjárműadatok kérhetők le a Közúti Közlekedési Nyilvántartásból.

Több alkalommal előfordult már, hogy a megvásárolni kívánt autóról ebből a nyilvántartásból derült ki, hogy ki van vonva a forgalomból, vagy kőrözés alatt áll.

A Gépjárműkereső használatához ügyfélkapus regisztráció szükséges. A rendszer havi 15 ingyenes lekérdezést tesz lehetővé.

A gépjármű kereső itt érhető el INGYENESEN: https://kereses.magyarorszag.hu/gepjarmukereso

4. HASZNOS WEBOLDAL – BESZÁMOLÓ PORTÁL

Az Igazságügyi Minisztérium által üzemeltetett oldal tartalmazza valamennyi magyarországi cég beszámolóját. A beszámolóból kiderül például egy adott cég előző évi nettó árbevétele, saját tőkéjének mértéke, kötelezettségeinek összege, stb. A portálon cégnév, cégjegyzékszám vagy adószám alapján lehet keresni.

A beszámoló portál itt érhető el INGYENESEN: http://e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-Default.aspx

5. HASZNOS WEBOLDAL – INTERNETES OKMÁNYIRODA

Senki sem szeret órákig várakozni a hivatalokba, nincs ez másként az ügyvédeknél sem. Éppen ezért ha okmányirodában van ügyintézni valónk, akkor minden esetben előzetesen időpontot foglalunk az adott okmányirodába.

Az internetes okmányiroda itt érhető el INGYENESEN: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/okmanyiroda/idopontfoglalas