Skip to main content

Hófödte csúcsok, szikrázó napsütés, havas táj, na és persze az elmaradhatatlan forralt bor/sör a hüttében… Ugye ismerős? A síelők száma hazánkban is évről évre nő, akiknek – egyes számítások szerint – legalább a fele külföldön hódol a szenvedélyének. 

Indulás előtt egyre többen gondolnak arra, hogy síbiztosítást kössenek, ugyanakkor az már sokkal kevesebbeknek jut eszébe, hogy a síbiztosítás sem fizet kártérítést minden esetben.

A minap egyik ügyfelünk Ausztriában szenvedett súlyos balesetet, eltörött a bal keze és a bal lábszára is. Olyan rossz állapotban volt, hogy mentőhelikopterrel kellett leszállítani a hegyről. Az osztrák kórházban minden sérülését ellátták, két műtétre is sor került. Összesen tíz napig tartott, amíg szállítható állapotba került. Az ügyfelünk nyugodtan konstatálta, hogy – noha néhány hétig biztosan nem tud dolgozni és síelni sem fog egyhamar – a biztosító majd téríti minden költségét.

Csakhogy csalódnia kellett! A biztosító ugyanis nem fizetett, az osztrák kórház pedig több, mint 4 millió forintot követel tőle!

Miért? 

Mert a megkötött síbiztosítás biztosítási feltétele tartalmaz egy "Kizárások" elnevezésű részt (igen, ez amolyan "apróbetű"…), amelyben többek között ez is szerepel:

"A Biztosító kockázatviselése nem terjed ki azokra az eseményekre, amelyeknek az oka részben vagy egészben alkoholos-, vagy kábítószeres befolyásoltság."

Megjegyzem, hogy ez a kitétel szinte minden biztosító feltételében szerepel.

Vigyázat tehát, csak síelés után fogyasszon alkoholt a hüttében!

 

 

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.