Az Új Ptk. hatályba lépése miatt az egyesületeknek és alapítványoknak intézkedniük kell az új Ptk. szerinti továbbműködésről. Ez elsősorban azt jelenti, hogy módosítani kell az egyesületek és alapítványok alapszabályát.

Az eljárás illetékmentes, tehát az állam felé nem kell díjat, illetéket fizetni. Tekintve azonban, hogy kifejezetten jogi kérdésekben és nem tartalmi változásokban kell eljárni, mindenképp javasolt hozzáértő szakember közreműködésének igénybe vétele az alapítvány, illetőleg egyesület működése törvényi rendelkezéseknek való megfeleltetése során.

A határidő az alapítványok, egyesületek számára 2017. március 15. napján jár le.

Amely civil szervezet elmulasztja a határidőt, és a létesítő okiratban maradnak az új Ptk-val ütköző részek, akkor akár pénzbüntetésre számíthat.

Várhatóan a március 15-ei határidő előtt pár nappal már rettentően túlterheltek lesznek a szakértelemmel rendelkező ügyvédek már csak azért is, mivel ezzel egyidőben jár le a kft-k számára is a módosításra nyitva álló határidő.

Készséggel állunk rendelkezésre a fenti módosítás elkészítésében.


Kedvezményes ügyvédi munkadíj 2017. február 15-ig*:

 • 2017. február 15-ig hiánytalanul leadott adatokkal történő megrendelés esetén 45.000,- Ft (bruttó) díjon vállaljuk a lenti feltételekkel a módosítás és kapcsolódó dokumentáció elkészítését.
 • A 2017. február 15. után beérkező megkereséseket 55.000,- Ft (bruttó) díjon vállaljuk a lenti feltételekkel:

A kedvezményes csomag tartalma:

 • új alapító okirat/alapszabály elkészítése a régi alapján (de NEM a régi kiegészítése az új szabályokkal)
 • meghívó elkészítése
 • jelenléti ív elkészítése
 • közgyűlési jegyzőkönyv elkészítése
 • bírósági formanyomtatvány elkészítése
 • kizárólag az új Ptk. alá helyezéshez szükséges módosítások elkészítését és az adatok frissítését foglalja magában, NEM tartalmazza más módosítások pl: tisztségviselő csere, székhely módosítás átvezetését
 • esetlegesen kapott hiánypótlás teljesítése, kivéve, ha a megadott adatok, szolgáltatott dokumentumok hibájára vezethető vissza a hiánypótlás oka
 • nem tartalmazza az ügyvédek közgyűlésen való részvételét
 • nem tartalmazza a dokumentumok bíróság részére való benyújtását
 • nem tartalmazza a bíróság előtti képviseletet, eljárás.

Kérdése van? Egyedi ajánlatot szeretne? Hívjon most!

06-30/711-8-115; drtothrenata@t-online.hu

dr. Tóth Renáta ügyvéd

1117 Budapest, Váli utca 4. IV. em. 2. aj. (ALLEE Bevásárlóközpont mögött)


Azokban az esetekben, amelyek a fenti kereteket meghaladják, külön megállapodás alapján tudunk további szolgáltatásokat nyújtani, ahol a megbízási díjat az egyedi körülmények függvényében alakítjuk ki (időigény, bonyolultság, nyelvismeret, ügyérték stb.). A fenti határidőben történő jelentkezés esetén ezekben az esetekben is rendkívül kedvező, a piaci árak alsó sávjába tartozó díjszabások mellett kalkulálunk, hiszen végső célunk a civil szervezetek jogszerű működésének elősegítése és ügyfeleink elégedettségének megtartása.

* Az árak változtatásának jogát fenntartjuk.


Kapcsolódó bejegyzések:

Kérdések-válaszok alapítványok, egyesületek kapcsán

Alapítvány és egyesület – tények és tévedések az új Ptk. alapján