Hogyan számoljunk, tervezzünk a dolgozói juttatásokkal? Mire érdemes figyelni, és mivel érdemes kalkulálni?

Minimálbér

 

A napokban kapjuk kézhez az új, 2013-as esztendőben érvényes adózási szabályok szerint megállapított jövedelmünket. Érdemes odafigyelni néhány alapvető változásra, melyek befolyásolják a bankszámlánkra érkező pénz összegét. Az egyik legfontosabb és talán legismertebb változás ettől ez évtől a minimálbér összegét érinti, mely  98.000 Ft-ra illetve a középfokú végzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatottak számára 114.000 Ft-ra emelkedett.

Szja

 

A másik nem elhanyagolható változás, hogy az idei évtől eltörölték a havi 202.000 Ft feletti jövedelmek extra terhét, vagyis a plusz 27%-os személyi jövedelemalap-kiegészítést (szuper bruttó). Így az összevont adóalap egységesen minden jövedelemnél a személyi jövedelemadó alapja, míg mértéke változatlanul 16%, így 2013-tól nálunk is megvalósul az egykulcsos adózás rendszere.

Béren kívüli juttatások

 

A munkáltatóknak érdemes figyelniük a béren kívüli juttatások körében történt változásokra, és szemezgetni az egyes cafeteria elemek közül, hiszen egy kis odafigyeléssel kevesebb költséggel kell számolniuk és több juttatással örvendeztethetik meg a munkavállalókat. Fontos megjegyezni, hogy az egyes béren kívüli juttatási formákra egyenként és összesen meghatározott keretszámokat figyelni kell, mert az értékhatárok átlépése jelentősen megterhelheti a vállalkozások büdzséjét.

A kedvezményes adózás a juttatások 1,19-szeresének 16%-os személyi jövedelemadóját és 14%-os egészségügyi hozzájárulását jelenti, az említett keretszámok túllépése esetén az 1,19-szeres 16%-os személyi jövedelemadó teher mellé 27%-os EHO társul. Az éves szinten egy munkavállalónak összesen juttatható béren kívüli juttatások összege maximum 500.000 Ft, figyelembe véve az egyes elemeknél alkalmazott értékhatárokat, esetlegesen arányosítva a jogviszonyban töltött napokkal..

Talán a legismertebb béren kívüli juttatás az Erzsébet utalvány, melynek adható maximális összege az előző évhez viszonyítva havi 5.000 Ft-ról 8.000 Ft-ra emelkedik. Emellett még amennyiben lehetőség adódik erre, a munkáltató havonta 12.500 Ft értékben munkahelyi étkeztetést is biztosíthat a munkavállalóknak kedvező adózással.

Egy másik, igen gyakori juttatási forma a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya), mellyel 3-féle alszámlát lehet kezelni, úgymint szálláshely alszámlát, melynek éves összege maximum 225.000 Ft, vendéglátás alszámlát, melynek összege éves szinten nem haladhatja meg a 150.000 Ft-ot, és harmadikként a szabadidő alszámlát, melynek éves keretösszege 75.000 Ft.

Nagyon sok munkavállalót érinthet továbbá az iskolakezdési támogatás, gyermekenként a minimálbér 30%-ig, – tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására jogosító – utalvány formájában adható, általános, vagy középiskolai tanulmányt folytató gyermekek után.

Az idei évben is elszámolható béren kívüli juttatásként a helyi bérlet, amennyiben az erre vonatkozó számla a munkáltató nevére szól.

Forrás: www.jogiforum.hu, www.nav.gov.hu